Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Μουσικές μηχανές αναζήτησης

Σήμερα θα μιλήσω για τρεις μηχανές αναζήτησης μουσικών αρχείων και video, τα οποια φιλοξενούνται σε άλλους server στο net, σε ολόκληρο τον κόσμο!
Αυτός ο τρόπος αναζήτησης μουσικής μου αρέσει γιατί είναι γρήγορος εύκολος και "καθαρός".Με μερικά κλικ μπορούμε να βρούμε το τραγούδι που μας αρέσει και να το ακούσουμε (ή και να το κατεβάσουμε στην περίπτωση του woonz.com)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.Το πρώτο site είναι το songza.com.Η αρχική του σελίδα είναι πολύ απλή, με την μπάρα αναζήτησης στο κέντρο, εμείς δεν έχουμε παρα να γράψουμε τον τίτλο του τραγουδιού ή του συγκροτήματος που ψάχνουμε και να πατήσουμε το κουμπί search. Το songza θα ψάξει να βρει για εμάς server που έχουν αυτό το τραγούδι και θα μας δείξει όλα τα πιθανά αποτελέσματα. Είναι πολύ απλό στην χρήση και δεν χρειάζεται καν εγγραφη. Αν όμως θέλουμε μπορούμε να γραφτούμε για να αποθηκεύουμε τα playlist μας. Επίσης κλικαροντας πάνω στο τίτλο του τραγουδιού μπορούμε να το κάνουμε share αλλα και να ψηφίσουμε αν μας άρεσε η ποιότητα ή όχι του τραγουδιού (κάτι που σίγουρα είναι πολύ χρήσιμο σε βάθος χρόνου μιας και θα έχουμε μονο ποιοτικά αποτελέσματα)

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκουμε και το woonz.com,
με λίγο πιο απλοποιημένο interface και με μια μεγάλη διαφορα,ότι εκτος από το κουμπάκι listen υπάρχει και το κουμπάκι download.κάτι που δεν μας κάνει εντύπωση μιας και οι δημιουργοί του site μας προειδοποιούν :
"No files are cached or stored on Woonz servers, all data comes from thier various sources on the internet. Do not download copyrighted material without permission. Woonz is a search engine designed for LEGAL entertainment purposes only. This search engine is in no way intended for illegal downloads."
Παρόλα ατα μην ξεγελιέστε γιατί τις περισσότερες φορες που θα προσπαθήσετε να κατεβάσετε κάποιο mp3 θα συναντήσετε το μήνυμα "Broken Link".Ούτε από εδώ λείπει η δημιουργία playlist αλλα και ο κώδικας HTML που μπορούμε να το αναρτήσουμε σε ιστολογία και ιστοσελίδες τον χαριτωμένο player.

Τελευταίο άφησα, το αγαπημένο μου από τα τρία, το Jogli.
Το Jogli μου αρέσει γιατί μου επιτρέπει να κάνω αυτό που εδώ και πολύ καιρό έψαχνα να κάνω με το youtube.Πιστεύω και ότι πολύ από εσάς θα έχετε σταματήσει στο youtube για να δείτε video clip από διαφορα συγκροτήματα.Το Jogli δημιουργήθηκε για όλους εμάς,μας επιτρέπει να κάνουμε αναζήτηση τραγουδιών, να τα βλέπουμε και παράλληλα, να ψάχνουμε για το επόμενο,να φτιάχνουμε playlist, και να διαβάζουμε τους στίχους τον τραγουδιών αλλα και ένα μικρό βιογραφικό των συγκροτημάτων.Με λίγα λόγια συνδυάζει άψογα υπηρεσίες που για να τις είχαμε όλες μαζί θα έπρεπε να είχαμε ανοιχτά παρα πολλά tabs και να πηγαίναμε από σελίδα σε σελίδα!
Πανταχού φίλοι τις "ιντερνόβιας" μουσικής δοκιμάστε το Jogli και θα με θυμηθείτε,νομίζω πως είναι ένα από τα site που μπαίνει κατευθείαν στα bookmarks του browser σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση