Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Τα φωτοβολταϊκά που επιπλέουν.

Οι τεράστιες επιφάνειες τη ωκεανών πηγαίνουν χαμένες μέχρι σήμερα διότι δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε φωτοβολταϊκά συστήματα σε αυτές.
Όμως φαίνεται πως την λύση ήρθε να δώσει η Sunengy με το LSA (Liquid Solar Arrays) το οποίο μπορεί να "κολυμπάει" στους ωκεανούς, και να βυθίζεται την στιγμή που ένα κύμα περνάει από πάνω του και να ξαναβγαίνει στην επιφάνεια μετά.
Είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ πλαστικό υλικό ακολουθεί την πορεία του ήλιου και συγκεντρώνει την ηλιακή ακτινοβολία σε μια μικρή επιφάνεια φωτοβολταϊκής κυψέλης.

ps:κάποια από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εγκαταστάσεις offshore στα ελληνικά νερά,ήταν το βάθος και τα μεγάλα κύματα. Που όπως φαίνεται μπορούν να ξεπεραστούν και τα δυο με αυτήν την καινούργια τεχνολογία......Τα συμπεράσματα δικά σας!

πηγή:futuroprossimo

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι εταιρειεσ φωτοβολταικων συνεχώς εξελίσσουν τα προϊόντα τους και τα προσαρμόζουν στις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων. Είναι πολύ θετικό να γίνονται τέτοιες κινήσεις για το περιβάλλον, που φυσικά δεν βλάπτουν και την τσέπη μας.

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση