Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Google “climate simulator”


Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε πόσες λέξεις αξίζει το Google Earth; Εώς τώρα μπορούσατε να περάσετε πολλές ώρες διερευνώντας τους δρόμους και τα τοπία από τα αγαπημένα σας μέρη. Από σήμερα, ωστόσο, δεν θα χρησιμεύει μόνο για αυτό, αλλά θα προσφέρει νέες γνώσεις και νέες προοπτικές.

Μέσω του επίσημου blog της η Google ανακοίνωσε ότι ανάρτηση κάποια καινούργια χαρακτηριστικά τα οποία θα δίνουν την δυνατότητα στο πρόγραμμα να διερευνήσει τις πιθανές επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος για τον πλανήτη μας, καθώς και λύσεις για την διαχείριση τους. Χρησιμοποιώντας τα δεδομένα της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Αλλαγή του Κλίματος (Intergovernmental Panel on Climate Change, IPCC) το Google Earth είναι σε θέση να εμφανίσει το εύρος της προβλεπόμενης θερμοκρασίας και τις αλλαγές στη βροχόπτωση κάτω από διαφορετικά παγκόσμια σενάρια εκπομπών που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα.

Για να προωθήσει το νέο χαρακτηριστικό η Google ζήτησε από τον Al Gore, ο οποίος ενεργεί ως σύμβουλος για την εταιρία, να παρέχει τα σχόλια στο διαφημιστικό βίντεο τον καινούργιων χαρακτηριστικών το οποίο μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου. Με την "μηχανή αναζήτησης" συνεργάστηκε επίσης και το CNN με την δημιουργία ενός καναλιού στο youtube με το όνομα "Raise Your Voice" το οποίο περιέχει βίντεο που εξηγούν τι μπορεί να συμβεί στα διάφορα σενάρια που μπορεί να επαληθευτούν από τώρα μέχρι το 2100 και πως τα διάφορα ευαίσθητα σημεία του πλανήτη, όπως το δέλτα των ποταμών και οι πόλοι μπορούν να αντιδράσουν σε αυτή την αλλαγή (αύξηση της στάθμης της θάλασσας,μείωση του νερού και των πολικών πάγων, κ.λπ.).

Αν η Google είναι σε θέση να κράτηση τις υποσχέσεις της, μαζί με τα ήδη αξιόλογα εργαλεία του προγράμματος,μπορεί να το μετατρέψει σε ένα ισχυρό και πολύ χρήσιμο, ιδίως για τους μαθητές και τα σχολεία, αλλά γιατί όχι και για τους πολιτικούς που επανειλημμένα δείχνουν άγνοια επί του θέματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση