Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009

350.org

350.org είναι μια διεθνής εκστρατεία αφιερωμένη στη δημιουργία ενός κινήματος που έχει σκοπό να ενώσει τον κόσμο γύρω από τις λύσεις για την κρίση του κλίματος - τις λύσεις που απαιτούνται από τη δικαιοσύνη-. Η αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε τον κόσμο για να αντιμετωπίσει την πρόκληση της κλιματικής κρίσης.Επικεντρωνόμαστε στον αριθμό 350 (ως μέρη στο εκατομμύριο,ppm) που είναι το επίπεδο που καθορίστηκε από τους επιστήμονες ως το ανώτατο όριο ασφαλείας για το CO2 στην ατμόσφαιρα. Αλλά το 350, είναι περισσότερο από ένας αριθμός, είναι το σύμβολο όπου πρέπει να προχωρήσουμε σαν πλανήτης.
Για την αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος, πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα, και θα πρέπει να ενεργήσουμε όλοι από κοινού και το έτος 2009 θα είναι απολύτως κρίσιμο γιατί τον Δεκέμβριο, οι ηγέτες του κόσμου θα συναντηθούν στην Κοπεγχάγη, στην Δανία, για να υπογράψουν μια νέα παγκόσμια συνθήκη για τη μείωση των εκπομπών του CO2.
Το πρόβλημα είναι ότι η Συνθήκη που είναι τώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν ταιριάζει με τη σοβαρότητα του προβλήματος και δεν περνάει τη δοκιμή του 350.

Για να ενώσουμε το κοινό, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους πολιτικούς ηγέτες, πίσω από τον στόχο των 350, εκμεταλλευόμαστε την δύναμη του Διαδικτύου για να συντονίσουμε μια παγκόσμια μέρα δράσης στις 24 Οκτωβρίου 2009, με δράσεις σε εκατοντάδες μέρη σε όλο τον κόσμο από το Taj Mahal εώς το Great Barrier Reef και να περάσουμε ένα σαφές μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου: οι λύσεις για την κλιματική αλλαγή θα πρέπει να είναι αμερόληπτες, θα πρέπει να βασίζονται στην επιστήμη και θα πρέπει να ικανοποιούν τις διαστάσεις της κρίσης.

Εάν ένα λαϊκό κίνημα καταφέρει να ενημερώσει τους ηγέτες παγκόσμιος για τις επιστημονικές εξελίξεις πάνω στις κλιματικές αλλαγές ίσως θα μπορούσε να ξεκινήσουμε την παγκόσμια μεταμόρφωση που έχουμε απελπισμένα ανάγκη.

Πηγή:ecoradio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση