Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Greenpeace: Πάνω απο 2 εκατομμύρια ανεμογεννήτριες μέχρι το 2020

Η αιολική ενέργεια θα προσφέρει το 12% της ηλεκτρικής ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο το 2020, επιτρέποντας την εξοικονόμηση, σε 12 χρόνια, περίπου 10 δισ. τόνους CO2, ίσο με το διπλάσιο που είχε εκπέψει η Κίνα το 2005. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο της νέας έκθεσης "Global Wind Energy Outlook 2008", που παρουσιάστηκε σήμερα στο Πεκίνο από την Greenpeace και το GWEC (Global Wind Energy Council).


Η έκθεση παρουσιάστηκε στο Πεκίνο, γιατί η Κίνα είναι η αγορά με την μεγαλύτερη αύξηση στην αιολική ενέργεια σε παγκόσμιο επίπεδο, και μέχρι το τέλος του 2009 θα γίνει η πρώτη χώρα στην παραγωγή στροβίλων και του εξοπλισμού που εκμεταλλεύεται την ενέργεια του ανέμου.

Το 2050 περισσότερο από το 30% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να προέρχεται από τον άνεμο. "Έχουμε λίγα χρόνια για να μειώσουμε τις παγκόσμιες εκπομπές του CO2 και η αιολική ενέργεια θα έχει κρίσιμο ρόλο. Δεν υπάρχει άλλη τεχνολογία που μπορεί να προσφέρει μια τέτοια συμβολή σε παγκόσμιο επίπεδο σε τόσο λίγο χρόνο », λέει το Steve Sawyer, γενικός γραμματέας της GWEC.

"Εκτός από τα περιβαλλοντικά οφέλη, η αιολική ενέργεια μπορεί να στηρίξει την οικονομία ακόμα και σε περιόδους ύφεσης» λέει ο Giuseppe Onufrio, διευθυντής της εκστρατείες της Greenpeace στην Ιταλία.
«Είναι περίπου 350 χιλιάδες, οι ανεμογεννήτριες που ήδη εργάζονται “στον άνεμο”, και ο αριθμός τους θα αυξηθεί πάνω από 2 εκατομμύρια το 2020. Ο τομέας της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αντιπροσωπεύει περίπου το 40% των παγκόσμιων εκπομπών CO2 και χωρίς την ταχεία ανάπτυξη ριζικών μέτρων για την ενεργειακή απόδοση και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών, ξεκινώντας από τα αιολικά, δεν θα σταθεί δυνατό κρατήσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας της Γης εώς 2 ° C, με ανεπανόρθωτες συνέπειες για τον πλανήτη.

"Οι κυβερνήσεις έχουν ηθική υποχρέωση απέναντι στις μελλοντικές γενιές να ξεκινήσει τώρα μια καθαρή ενεργειακή επανάσταση" υποστηρίζει ο Francesco Tedesco, υπεύθυνος της εκστρατείας “Ενέργεια και κλίμα” της Greenpeace.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση