Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Η οικονομική κρίση δεν έχει αγγίξει την αγορά αιολικής ενέργειας.

Για μια ακόμα φορα αυτό το blog κάνει κοιλια και για αρκετούς μήνες δεν μπόρεσα να ανανεώσω τα θέματα που συνεχίζουν να με απασχολούν. Δεν αφήνω όμως την προσπάθεια και συνεχίζω με τα ευχάριστα νέα που διάβασα σήμερα.

Εκτιμάται ότι το 2009 η παγκόσμια αγορά για την εγκατάσταση αιολικών στοιχειών ήταν περίπου 45 δισ. ευρώ και έχει εξασφαλίσει περίπου μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.
Με μια ματιά στην εξοικονόμηση των εκπομπών CO2 προκύπτει ότι, για το 2009, έχουν περικοπή 204 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.

Τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από την Global Wind Energy Council δείχνουν ότι το 2009 η παγκόσμια ενεργειακή παραγωγή στον τομέα αυξήθηκε κατά 31%. Με 37,5 GW περισσότερα με την περασμένη χρονιά έφτασαν σε ένα σύνολο 157,9 GW.
Την ανάπτυξη στην παγκόσμια αγορά καινούργιων εγκαταστάσεων οδηγεί η Κίνα που το 2009 διπλασίασε την παραγωγή περνώντας από τα 12.1 GW στα 25.1.
Μια επιτυχία που οφείλεται στη δέσμευση της κυβέρνησης να ενθαρρύνει την εκμετάλλευση του τεράστιου αιολικού δυναμικού της χώρας. Σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου βιομηχανιών παραγωγής αιολικής ενέργειας, ο ανεπίσημος στόχος των 150 GW εώς το 2020 μπορεί να επιτευχθεί πολύ πριν από την ημερομηνία αυτή.
Σε περιφερειακό επίπεδο, η νέα ώθηση που δόθηκε από την Ινδία μαζί με τις συνεισφορές από την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν, έχουν καταστήσει ότι η Ασία ήταν η μεγαλύτερη περιφερειακή αγορά στον τομέα.
Πολύ καλά έχουν προχωρήσει ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις απαισιόδοξες προβλέψεις που προέβλεπαν μια πτώση του 50% της αιολικής ενέργειας. Τα GW που εγκαταστάθηκαν αυξήθηκαν κατά 39%.
Ακόμα και στην Ευρώπη, τελικά, είναι πάντα η πιο σημαντική αγορά για την ανάπτυξη του τομέα, και συνεχίζει να μάρτυρα σταθερή ανάπτυξη, πέρα από τις προσδοκίες, παραδεχεται το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας σε δελτίο Τύπου. Η αιολική ενέργεια έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική διάσταση στο ενεργειακό τοπίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση