Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Σπίτια που (επι)πλέουν...ενάντια στις κλιματικές αλλαγές.

Οι πάγοι λιώνουν, το επίπεδο της θάλασσας αυξάνετε σημαντικά και η γη κινδυνεύει να βυθιστεί σταδιακά. Είναι επομένως σημαντικό να βρεθούν λύσεις με λιγότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον και να μπορούν να αμβλύνουν τις επιπτώσεις της αστικοποίησης που συνεχίζει να αυξάνεται.

Απάντηση σε αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει το Waterpod, μια πλωτή οικιακή μονάδα που πληρεί τις τρέχουσες ανάγκες της αειφορίας και της οικολογικής συμβατότητας. Η ιδέα προέρχεται από μια ομάδα σχεδιαστών και είναι ένα είδος τεχνητού νησιού με τριπλό τρούλο, χτισμένο σε βιομηχανική φορτηγίδα κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά όπως ξύλο, πλαστικά και υφάσματα. Το “νησί” θα τροφοδοτείται από ένα υβριδικό σύστημα ηλιακής και αιολικής ενέργειας, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με σύστημα καθαρισμού των υδάτων για τις καλλιέργειες της πλατφόρμας.

Εκτός από την κατασκευή ενός χώρου διαβίωσης το Waterpod έχει σχεδιαστεί για να στεγάσει καλλιτεχνικές και οικολογικές πρωτοβουλίες, όλα με ανεξάρτητη ενέργεια και εξοικονόμηση πόρων.
Το πρώτο πειραματικό μοντέλο θα κατασκευαστεί έως τον Μάιο του 2009, για να βουτήξει στα νερά του ποταμού, Hudson στη Νέα Υόρκη και σε περίπτωση επιτυχίας οι σχεδιαστές ελπίζουν να θέσουν διαθέσιμο το σχεδίου και να κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.








ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


πηγή:rinnovabili.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση