Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Στην Ευρώπη φυσάει νέος αέρας


Αιολική ενέργεια. Καθαρή ενέργεια. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Νέες θέσεις εργασίας.
Άνεμος αλλαγής φαίνεται να φυσά στην Ε.Ε. φέρνοντας ένα κύμα ανανέωσις στο αδιέξοδο της πράσινη επανάσταση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Πεντακόσια εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κατασκευή αιολικών έργων offshore. Το θετικό είναι ότι τα κεφάλαια προορίζονται για την οικονομική ανάκαμψη. Δεν είναι λεφτά από επιχορηγήσεις που δίνονται σαν είδος φιλανθρωπίας στο όνομα της οικολογίας και του περιβάλλοντος. Εδώ υπάρχουν σχέδια με οικονομικό αντάλλαγμα και μια ορθότητα, ένα σχέδιο για το πως η οικονομία μπορεί να υπάρξει ειρηνικά με την οικολογία. Ικανοποιημένος αν όχι ενθουσιασμένος από την παρούσα πίστωση για την αιολική ενέργεια είναι η EWEA, (Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας), η οποία προβλέπει ότι το 2030 η αιολική ενέργεια από τα θαλάσσια πάρκα θα παρέχει το 15% των ευρωπαϊκών ενεργειακών αναγκών. Θαλάσσια πάρκα όπως αυτά που κατασκευάζονται στη Βόρειο Θάλασσα, και έχουν ήδη δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και πολύ καθαρή ενέργεια.

Η ιδέα είναι να ενισχύσουν περαιτέρω τα ήδη υπάρχουσα υπεράκτια αιολικά πάρκα και να δημιουργηθούν περισσότερα.
Νέα ενέργεια. Νέο εποχή. Νέο κανάλια αέρα προς εκμετάλλευση για να ανακάμψουμε από την αυτή κρίση, με έναν πιο πράσινο και καθαρότερο τρόπο.

Έως το 2020, το 12/14% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην Ευρώπη θα προέρχεται από την αιολική ενέργεια.

Ελπίζω αυτό το πνεύμα αλλαγής να φτάσει και μέχρι την Ελλάδα, γιατί είμαστε η πλέον κατάλληλη χώρα να εκμεταλλευτή τις δυνατότητες τον offshore αιολικών πάρκων. Είναι επενδύσεις με πραγμτική απόσβεση του κεφαλαίου σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα,δημιουργώντας νέες ευκαιρίες νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας την περιφέρεια και κάνοντας φυσικά καλό στο περιβάλλον!

πηγή:ecologiae

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση