Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Δωρεάν οικολογική αναβάθμιση για 7 εκ. νοικοκυριά στην Αγγλία

H βρετανική κυβέρνηση μόλις ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στους πολίτες την ευκαιρία να ανακαινίσουν το σπίτι τους οικολογικά εντελώς δωρεάν. Αυτή την ευκαιρία θα την έχει πάνω από το 25% του πληθυσμού (περίπου 7 εκατομμύρια σπίτια και διαμερίσματα) και είναι ένας τρόπος να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και το κόστος του ενεργειακού εφοδιασμού.
Η θερμομόνωση των κτιρίων θα βελτιωθεί και θα ενισχυθεί ενώ οι ιδιοκτήτες θα επιδοτηθούν για την απόκτηση ηλιακών συλλεκτών ή σόμπες ξύλου, όπως αναφέρθηκε στην πολύ γνωστή βρετανική εφημερίδα The Guardian. Οι εκτιμήσεις σχετικά με το όλο εγχείρημα αναφέρουν ότι χάρη σε αυτά τα μέτρα, θα περικοπούν περίπου το 1/3 των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη χώρα.

Οι κλιματικές αλλαγές θα γίνουν εμφανής αμέσως μετά την ολοκλήρωση των έργων, τα οποίο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2020.Όμως εκτός από την οικολογική επανάσταση του σχεδίου δίνετε και μια πραγματική ανάσα για την οικονομία της χώρας η οποία υποφέρει μέσα στην παγκόσμια κρίση. Το νέο πρόγραμμα θα επιτρέψει τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας σε ολόκληρη τη χώρα, για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και την εξοικονόμηση χρημάτων, όπως επίσης ότι θα μειωθούν οι εκπομπές σε έναν τομέα που αντιπροσωπεύει περίπου το 27% των εκπομπών άνθρακα στο σύνολο της χώρας. Οι βελτιώσεις αυτές θα έχουν ένα τεράστιο τίμημα για την κυβέρνηση. Αν και ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν έχει διαθέσει 1 δισ. λίρες για το έργο, υπάρχει η πιθανότητα ότι το πραγματικό κόστος της εφαρμογής είναι κοντά στα 2-12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για την αναβάθμιση της θερμομόνωσης των κατοικιών και τα μικρά έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για όλα αυτά τα σπίτια.

Πηγή:ecologiae

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση