Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Ακόμα και η κόκκινη κυρία γίνετε "πράσινη".

Η Ferrari θα αλλάξει χρώμα και θα γίνει "πράσινη". Ναι ακόμα και η "κόκκινη" κυρία από το Maranello που το όνομα τις ήταν συνώνυμο με τις επιδόσεις ανεξάρτητα με το κόστος και την κατανάλωση θα γίνει φιλική προς το περιβάλλον. Στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου τις Γενεύης που ξεκίνησε σήμερα υπήρχαν δυο καινοτομίες για στο περίπτερο τις Ferrari. Το σύστημα start&go στο μοντέλο California και την υβριδική 599.

Το σύστημα stop&go επιτρέπει την μείωση στην κατανάλωση κατά 6% και φτάνει στην τιμή των 280 gr/km που είναι ρεκόρ για την κατηγορία. Η επανεκκίνηση πραγματοποιείται σε 230 χιλιοστά του δευτερολέπτου με αποτέλεσμα να μην γίνετε αισθητή από τον οδηγό. Αλλά η Ferrari California έχει ακόμα δυο καινοτομίες, τις ελαστικές ράβδους που αναιρεί την αλλαγή τις πιέσεις κάτω από τα πιστόνια,που συνήθως προκαλεί μια ροπή αντίστασης. Επίσης πολλές επιφάνειες έχουν ειδική επίστρωση DLC (Diamond Like Carbon) ώστε να μειωθούν οι τριβές στο εσωτερικό του κινητήρα.

Η άλλη καινοτομία του περιπτέρου τις Ιταλικής εταιρίας είναι ένα πρωτότυπο που ήταν αδιανόητο μερικά χρόνια πριν,πρόκειται για μια 599 GTB Fiorano,με υβριδικό σύστημα που λέγεται ΧΕΙ-KERS που επιτρέπει την μείωση 35% στις εκπομπές συνδυασμένου κύκλου. Η τεχνολογία που στο μέλλον μπορεί να περάσει σε όλα τα μοντέλα τις εταιρίας με το Άλογο,έρχεται από την εμπειρία που έχει η ίδια και το σύστημα που έχει ανάπτυξη στην Formula 1 ,με το όνομα KERS για την ανάκτηση την ενέργειας.

πηγή:onegreentech.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση