Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

CHAdeMO

Αν πείτε στα ιαπωνικά CHAdeMO σημαίνει "θέλετε ένα φλιτζάνι τσάι;" για την αυτοκινητοβιομηχανία όμως σύντομα αυτό το όνομα θα γίνει συνώνυμο με την αειφόρο ανάπτυξη.

Από την ένωση τον αγγλικών λέξεων "charge" και "move" ιδρύθηκε η ένωση τεσσάρων ιαπωνικών κολοσσών, της Toyota, Mitsubishi, Nissan και Fuji που μαζί με την Tokyo Electric Power Company ενώνονται για την προώθηση της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ακόμα 158 εμπορικές εταιρίες και κυβερνητικοί φορείς θα συμμετάσχουν στο σχέδιο,όπως εταιρίες παροχής υπηρεσιών,κοινής ωφέλειας και ερευνητικά κέντρα.

Οι ιαπωνικές εταιρίες είναι πεπεισμένες ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην μείωση των εκπομπών CO2 στον τομέα των μεταφορών. Ο σύλλογος που παρουσιάστηκε χτες σε μια συνέντευξη τύπου στο Tokyo έχεις ως στόχο να προωθήσει ορισμένες τεχνικές βελτιώσεις στα ηλεκτρικά οχήματα όπως η γρήγορη φόρτιση και να θεσπίσει κάποιες τυποποιήσεις σχετικά με την χρέωση ,την τάση,τις πρίζες και άλλες τεχνικές πτυχές.

Ο manager τις Nissan Toshiyuji Shiga σχολίασε σχετικά με την γέννηση του CHAdeMO:

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων είναι ανταγωνιστές σε πολλά επίπεδα, αλλòa η βιομηχανία σε αυτό τον τομέα πρέπει να ενωθεί για να προσφέρει το καλλίτερο δυνατό στους καταναλωτές.

Η Honda ήταν η μεγάλη απούσα αυτή της κοινής "πράσινης" ένωσης η οποία αποφάσισε να μην συμμετέχει και να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τις τεχνολογίας του υδρογόνου ως εναλλακτική λύση.

πηγή:onegreentech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση