Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Οι ποδηλατοδρόμοι στο Google Maps.

Με ένα απλό κλικ,το νέο χαρακτηριστικό του Google Maps σας επιτρέπει να χαράζεται την καλύτερη και πιο άνετη διαδρομή μέσα στην πόλη,μέσα από μια ειδική χαρτογράφηση τον ποδηλατοδρόμων. Ο Καλιφορνέζος κολοσσός μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 150 χάρτες πολλών τις Αμερικής με διαδρομές για ποδήλατα και επρόκειτο να συνεχίσει και στην Ευρώπη

"Αυτό ήταν το μεγαλύτερο αίτημα των χρηστών του internet τα τελευταία δυο χρόνια. Υπάρχουν πάνω από 50.000 υπογραφές."

Εξηγεί ο Shannon product manager του Google Maps. Η είδηση χει ενθουσιάσει όλους τους φίλους του ποδηλάτου που χρόνια πίεζαν την Google να συμπεριλάβει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό στο πρόγραμμα τις!

"...αυτό το εργαλείο θα ανοίξει τα μάτια των ανθρώπων προς την δυνατότητα και την ευκολία να γυρίζουν την πόλη με ένα ποδήλατο. Ξέρουμε ότι οι άνθρωποι θέλουν να τρέχουν παραπάνω, ξέρουμε επίσης ότι είναι καλά για τους ίδιους αλλά και για την κοινωνία αν το κάνουν με ένα ποδήλατο."

λέει ο Andy Clarke πρόεδρος του συνδέσμου των Αμερικανών ποδηλατών
Προς το παρών το εργαλείο αυτό είναι διαθέσιμο μόνο για υπολογιστές αν και υπάρχει στο μέλλον δυνατότητα να περάσει στις φορητές συσκευές.

Η google είχε ξεκινήσει τις δοκιμές σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ (Νέα Υόρκη,Μινεάπολις,Σαν francisco και portland) τον Οκτώβριο όπου παρείχε πληροφορίες για 19.000χλμ ποδηλατοδρόμων.

Η υπηρεσία λειτουργεί ως εξής: Οι δρόμοι που μπορούν να πάνε μόνο τα ποδήλατα ; είναι σε χρώμα σκούρο πράσινο ,οι υπόλοιπες μ'ανοιχτό πράσινο και οι δρόμοι που δεν έχουν ειδική λωρίδα αλλά είναι δυνατόν να περάσει ποδήλατο λόγο τις μορφολογίας τους είναι με πράσινες διακεκομμένες γραμμές. Προς το παρών δεν δουλεύει εκτός πόλης, αλλά ακόμα υπάρχει χρόνος γι ανά βελτιωθεί. Τώρα δεν μένει παρά να περιμένουνε να έρθει και στην Ευρώπη!

Πηγή:ecologiale.it

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση