Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Δημοσια ποδήλατα και στην Φλωρεντία...


Στα σκαριά φαίνεται να έχουν το Velib τις Φλωρεντίας πάνω στα πρότυπα του Πάρισου και τις Βαρκελώνης. Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει 750 δημοσια ποδήλατα και 50 σταθμούς συγκέντρωσης (ενώ οι δημότες ζητάνε ακόμα περισσοτερους).

Ίσως αυτή η δημοσίευση μα μην ενδιαφέρει πολλους, δεν το έγραψα όμως με σκοπό την ενημέρωση, αλλα την κριτική.
Μια ερώτηση φυσική που μου έρχεται στο μυαλό : Ποτε θα ακολουθήσουν οι Ελληνικές μεγάλες πόλης αυτά τα πρότυπα; Ποτε θα δούμε ποδήλατα στην Αθηνα, την Πάτρα, την Λάρισα και την Θεσσαλονίκη;
Στο Παρίσι επιτρέψανε στα ποδήλατα να μπαίνουν στους λεωφορειόδρομους και εξόπλισαν τα λεωφορεία τους με μια πιο "φιλική" κόρνα για να ειδοποιούν οι οδηγοί τον οχημάτων τους ποδηλάτες!
Το ποδήλατο είναι ένα γρήγορο "καθαρό" μεταφορικό μέσo ιδανικό για την πόλη που πιάνει ελάχιστο χώρο και θα πρέπει να επικροτούμε κάθε προσπάθεια διάδοσης του.
Ποσο ακόμα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε τέτοια δείγματα πολιτισμού την χωρα μας; Πραγματικά όταν διαβάζω τέτοια νέα ζηλεύω και οργίζομαι, δεν ξέρω αν φταίει η πολιτεία η εμείς οι ίδιοι. Iσως τελικά να μην είμαστε ακόμα έτοιμοι, σαν λαός για τέτοιες μεγάλες αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση