Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

Netbook και Linux

Με την ASUS να λανσάρει πριν μερικούς μήνες το EEE μια νέα αγορά notebook άνοιξε, τα λεγόμενα netbook και όλες οι εταιρίες έσπευσαν να βγάλουν τις δικες τους προτάσεις.

Μαζί όμως με την νέα αυτή κα
τηγορια notebook αναδύεται και ένα καινούργιο για πόλους λειτουργικό σύστημα το Linux. Μιας και πολλοί κατασκευαστές για λόγους οικονομίας αλλα και επιδόσεων προτιμούν αυτό το λειτουργικό!

Δυο όμως από τους μεγάλους παίχτες διάλεξαν μια συγκεκριμένη διανομή Linux το Ubuntu Netbook Remix 8.04. Που αποτελεί την επίσημη πρόταση τις εταιρίας canonical για τα mini φορητά. Συγκεκριμένα το Dell Inspiron Mini 9 και το TOSHIBA NB100 είναι τα δυο από τα π ιο πρόσφατα παραδείγματα.


Η επιδρομή όμως του Linux στα φορητά δεν σταματάει εδώ. Γιατί το καινούργο notebook της HP Voodoo θα φέρουν το splashtop μια διανομή linux που εκκινεί σχεδόν αμέσως. Μόλις 6 δευτερόλεπτα χρειάζονται για να έχεις έτοιμο τον firefox και να μπορείς να πλοηγηθείς στο internet....μια ωραία εναλλακτική στα κάπως αργά στην εκκίνηση windows (που παραμένουν όμως το βασικό OS)

είδομεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση