Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Project:Report

Πάρτε ένα παλιό και δοξασμένο ίδρυμα όπως το Pulitzer Center και ενώστε το με την υπηρεσία που καλλίτερα από όλες τις άλλες αντιπροσωπεύει την επανάσταση στην μετάδοση πληροφοριών από τα "χαμηλά στρώματα" (youtube) και θα έχετε σαν αποτέλεσμα το Project:Report, έναν διαγωνισμό ο οποιος αποσκοπεί να βραβεύσει έργα video-δημοσιογραφίας που εστιάζονται σε ιστορίες λιγότερο προβαλλόμενες από τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης. (δείτε εδώ την ανακοίνωση)

Ο διαγωνισμός που σαν σπόνσορες έχει την Intel και την Sony Vaio προβλέπει τρεις διαφορετικές φάσης, με την διαδικασία επιλογής να αλλάζει ανάλογα με το επίπεδο.
Έτσι έχουμε τον πρώτο γύρο που είναι ανοιχτός σε όλους (με ημερομηνία λήξης 15 οκτωμβρίου) που για να πάρει κανεις μέρος πρέπει να ετοιμάσει ένα τρίλεπτο (ή και λιγότερο) video που θα αναφέρεται σε μια προσωπικότητα από την δίκια του κοινότητα που νομίζει ότι μπορεί να ενδιαφέρει ένα μεγαλύτερο κοινό (στο youtube μπορείτε να βρείτε και βοηθήματα για το πως η φτιάξετε ένα). Το video πρέπει να είναι στην αγγλική γλώσσα αλλα θα γίνουν δεκτά και video από άλλες γλώσσες αν υπάρχουν υπότιτλοι.
Όλα τα video θα αξιολογηθούν από δημοσιογραφούς του Pulitzer Center οι οποιοι θα διαλέξουν 10 που θα περάσουν στον επόμενο γύρο.

Το θέμα του δευτερου γύρου θα γίνει γνωστό μετά τις 5 οκτωμβρίου, οι δέκα διαγωνιζόμενοι θα αξιολογηθούν από τους χρηστες του youtube οι οποιοι θα αναδείξουν 5 από τα 10 video που θα πάνε στον τελικό. Οι πέντε finalist θα πάρουν τεχνολογικό εξοπλισμό όπως επίσης και δημοσιογραφική υποστήριξη από έναν μέντορα του Pulitzer Center
Όμως και οι υπόλοιποι πέντε που δεν θα περάσουν στον τρίτο γύρο θα λάβουν εξοπλισμό από τους σπόνσορες ενώ ο μεγάλος νικητής θα πάρει μια υποτροφία 10.000 δολαρίων χρηματοδοτούμενη από το Pulitzer Center για να διεξάγει ερευνα στο εξωτερικό.

"Το Project:Report εμπνεύστηκε από τις χιλιάδες τον ανθρώπων που χρησιμοποιούν το youtube αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποιο καλύπτονται οι ειδήσεις από τα τωρινά παραδοσιακά media" εξηγεί ο Steve Grove υπεύθυνος του τμήματος "News and Politics" του youtube. Από τα video για τις φυσικές καταστροφές μέχρι τα ρεπορτάζ ερευνας στους υποψηφιους πολιτικούς το youtube έγινε μια ιστοσελίδα "να δεις" ιστορίες σπάνιες και δυναμικές για όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο!


Πραγματικά μια μοναδική ευκαιρία και προτείνω σε όσους περισσοτερους μπορούν να πάρουν μέρος, είναι από τις φορες που νιώθω υπερήφανος για το εργαλείο που λέμε internet και τις ευκαιρίες που αυτό προσφέρει, γιαυτο λοιπόν δημοσογράφοι όλου του κόσμου πάρτε τα μπλοκάκια σας, τα μολύβια σας, βγείτε στους δρόμους και κάντε την δουλειά σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση