Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008

Ένα τεράστιο μηχανικό σαλιγκάρι...

Αφιερωμένο σε αυτούς που επιλέγουν το νομαδικό τρόπο ζωής, αλλά και σε εκείνους που ζητούν ένα σπίτι με τις λιγότερες επιπτώσεις για το περιβάλλον,ορίστε το N55 Walking House, ένα κατοικήσιμο μικρό και οικολογικό κουτί που έχει την δυνατότητα να μετακινείται.
“Το κινούμενο σπίτι” κατασκευάστηκε στην Δανία από την σχολή καλών τεχνών Ν55 της Κοπεγχάγη και την συνεργασία του πανεπιστημίου της Βοστόνη, ΜΙΤ, είναι το αποτέλεσμα ενός ειδικού σχεδίου που ξεκίνησε από το Wysing Wysing Arts Center στο Cambridgeshire και έσμιξε την παραδοσιακή νομαδική κουλτούρα και πιο σύγχρονη τεχνολογία και σχεδίαση.
Έχει μήκος 3.7 μέτρα και πλάτος 3.5 και ενσωματώνει ένα υδραυλικό σύστημα που της επιτρέπει να μετακινήστε με ταχύτητα 60 μέτρων την ώρα. Η οικία συλλέγει την ενέργεια από το γύρο περιβάλλον χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκά, μικροσκοπικές αιολικές τουρμπίνες, σύστημα για τη συλλογή βρόχινου νερού, ηλιακό θερμοσίφωνα ενώ στο κάτω μέρος μπορεί να προστεθεί ακόμη ένα μικρό θερμοκήπιο χρήσιμο να παρέχει τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος των τροφίμων για τους κατοίκους. Στο εσωτερικό, πέρα από το να είναι επιπλωμένο και εξοπλισμένο με ολοκληρωμένο τρόπο, περιέχει μια ξυλόσομπα για την θέρμανση και το ηλεκτρονικό σύστημα χειρισμού τον μετακινήσεων.
Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από χάλυβα, αλουμίνιο ή ξύλο, μονωμένο με λεπτά φύλλα από πολυαιθυλένιο και παράθυρα από πολυκαρμπονικά υλικά (thank's to ninjamouse) (Polycarbonate). Κάθε μονάδα, εξηγούν οι σχεδιαστές μπορεί να συνδυαστεί με άλλες έτσι ώστε να προσαρμοστούν στις κοινωνικές ανάγκες και να δημιουργήσουν μια κοινότητα ή ακόμη και χωριά.
Δεδομένου ότι ακόμη είναι ένα πρωτότυπο κοστίσει περίπου 35-38,000 ευρώ, αλλά οι σχεδιαστές έχουν πειστεί ότι από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η παράγωγη σε μεγάλη κλίμακα μπορεί να οικοδομηθεί σε τιμές πολύ φθηνότερα και να γίνει προσιτό σε χαμηλά εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση