Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Obama : Ο πρόεδρος των ανανεώσιμων...(πηγών ενέργειας)

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ ήθελα να κερδίσει ο Obama, όχι γιατί έχω παρακολουθήσει τι έχει υποσχεθεί ο καθένας αλλά επειδή είναι πιο συμπαθητικός από τον McCain ή ίσος επειδή έπεσα και εγώ θύμα τις τεράστιας διαφημιστικής καμπάνιας. Όπως και να έχει όμως ο Obama προτείνει ενθαρρυντικές λύσεις για το ενεργειακό πρόβλημα (που διαβάζω μόλις σήμερα στο lifegate) και δεν μένει παρά να δούμε αν θα τις κάνει πραγματικότητα :

1.ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Θέλει να μειώσει το 80% των εκπομπών CO2 - αναφερόμενος στα επίπεδα του 1990 - μέχρι το 2050. Επίσης επικεντρώνεται στην μείωση των εκπομπών με την χρήση εναλλακτικών καυσίμων - που θα πρέπει να καλύψουν το 10% - μέχρι το 2020.

2.ΠΥΡΗΝΙΚΑ
Δεν είναι κατά της πυρηνικής ενέργειας, αλλά αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να προβλεφθεί ένα κατάλληλο σχέδιο για την αποθήκευση και την εξαφάνιση των αποβλήτων.

3.ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΤΡΕΛΑΙΟ
Πρώτα απ 'όλα, θέλει να μειώσει τη χρήση του πετρελαίου τουλάχιστον 35% έως το 2030. Τα υπόλοιπα που θέλει να γίνει εισαγωγή από χώρες μέλη του OPEC.

4.ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Π.Ε.
Θέλει να επενδύσει στα επόμενα 10 χρόνια, 150 δισ. δολάρια σε τεχνολογίες χαμηλών εκπομπών, τα περισσότερα από αυτά στην βιομάζα, την ηλιακή και αιολική ενέργεια, θέλει επίσης να επενδύσει στην εμπορία των υβριδικών αυτοκινήτων και σχεδίων για τη μείωση των εκπομπών.

5.ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ
Ο Obama αποσκοπεί στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή και η αιολική: το 25% των ενεργειακών απαιτήσεων πρέπει να έχουν καλυφθεί από αυτές έως το 2025.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση