Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

More Hybrid please...

Ο κατάλογος αυτών που πιστεύουν σε υβριδικά οχήματα όλο και μεγαλώνει, εκτός από τους δύο “παλιούς” , Toyota (που σκέφτονται σοβαρά να κάνουν όλοι την μάρκα Lexus hybrid-only) και την Honda αλλά και την BMW και Mercedes που ακολούθησαν, θα κάνουν την εμφάνιση τους στο χώρο και η Volkswagen και η Chevrolet.


Το Twin Drive της Volkswagen θα κάνει την εμφάνισή του το 2011 (μιας και η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται πρόθυμη να διαθέσει 15 εκατομμύρια ευρώ για να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές να αναπτύξουν υβριδικά οχήματα.). Είναι ένα golf που κάτω από το καπό συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα και έναν εσωτερικής καύσης ενός λίτρου με turbo, 75 ίππων, ο οποίος μπορεί να βγει εκτός λειτουργίας με το πάτημα ενός κουμπιού. Κάτι πολύ βολικό σε ιστορικά κέντρα πόλεων που επιτρέπονται μόνο οχήματα με μηδαμινές εκπομπές (φυσικά δεν αναφέρομαι για την Ελλάδα).


Η πρόταση της Chevrolet λέγετε Volt και θα κάνει την εμφάνιση του στην Αμερική το 2010 και στην ευρωπαϊκή αγορά αμέσως μετά αλλά με το σήμα της Opel. Πρόκειται για ένα sedan 4.4 μέτρων που για τα πρώτα 60 Km/h δουλεύει με τον ηλεκτροκινητήρα των 120Kw συνδεδεμένος με μπαταρίες ιόντων λιθίου με περισσότερες από 200 κυψέλες και 16 kW / h. Μετά από αυτή την ταχύτητα ένας άλλος κινητήρας βενζίνης/αιθανόλης που προσφέρει την απαιτούμενη ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα και ταυτόχρονα φορτίζει τις μπαταρίες. Πολύ σημαντικό στοιχείο ότι το Volt θα έχει την δυνατότητα να συνδεθεί με μια απλή πριζα 220V και να φορτίσει την μπαταρίες του μέσα σε 3 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το ψαχτήρι του zirico

Προσαρμοσμένη αναζήτηση